Tävlingsdags!!!

Den här helgen var det barbershopkonvent uppe i Falun. Dacke Drängar var där för att tävla i det Nordiska mästerskapet i barbershop. Allt jobb som vi lagt ner under det senaste året bedömdes i av 6 domare. Vi fick inte riktigt det resultat vi hade hoppats på men jag tyckte ändå det var kul.  Att sjunga är alltid roligt, men även tävlingsdelen är skoj eftersom vi får se hur bra alla andra är och inspireras av detta.


Dacke är en ganska bra kör, men de som kom före oss förtjänade det verkligen. Entertainmen ställde upp med 90 man i sin kör vilket blev en riktigt ball show. Men Zero8 som kom etta var verkligen i en klass för sig. De var bara ca 20 på scenen, men alla sjöng så jäkla bra. De hade grym timing och gjorde verkligen ett förstklassigt framträdande. Hoppas att de har råd att åka till USA och tävla i VM i sommar.


Sen var det en massa annat skoj. Vi åt och festade och som alltid när man är på barbershopkonvent så sjöng vi tags. Tags är den maffiga delen i slutet av en barbershopsång. Där ackorden bara växer fram och slutar så stort det bara går. Det är härligt när man får det att klinga helt rätt.

RSS 2.0